28 september 2024

28 sept. Toer de Boer Eemvallei

Maak kennis met de boeren uit jouw regio tijdens de tweede editie van Toer de Boer. Toer de Boer is een bijzondere fietstocht langs vier verschillende boerderijen in de regio, met startlocaties in Stoutenburg, Eemnes, Soest en Bunschoten. Met deze fietstocht krijg je een uniek kijkje achter de schermen bij boeren in jouw regio. Tijdens het bezoek en de rondleiding zie je wat de boer doet en kom je erachter welke rol zij vervullen in het voedsellandschap van jouw regio én kan je heerlijk proeven van lokale producten.

Het doel is om op een laagdrempelige en leuke manier bewustwording te creëren over de lokale boeren, wie ze zijn, wat ze doen én waar ze in de toekomst naartoe willen. Alle boeren hebben één ding gemeen: waar ze ook heen willen in de toekomst, burgers zijn er een belangrijk
onderdeel van. Daarnaast nodigen de boeren je uit om meer te leren over hun toekomstplannen en ONS Voedsellandschap. Want juist met de ONS Voedsellandschap beweging kan ook de burger invloed uitoefenen op hun voedselomgeving.

Programma
● Starttijd: Tussen 10.30 en 12.00 uur
● Eindtijd: 16.30 uur op de laatste locatie

Boerderijen
● Oogst van Eigen Erf
● Het Derde Erf
● Eemlandhoeve
● Eemveld Angus

Deelnemers beginnen op een locatie naar keuze en kunnen genieten van een zorgvuldig uitgestippelde fietsroute langs verschillende boerderijen. Op elke boerderij worden lokale hapjes en drankjes aangeboden en is er de mogelijkheid deel te nemen aan rondleidingen die om de
twee uur starten. Er worden filmpjes vertoond over de boerderijen die ONS Voedsellandschap heeft gemaakt over de boer. Bovendien kunnen bezoekers gebruik maken van kortingsbonnen die ze in de mail krijgen om producten van de boeren te kopen. Deelname aan de toer is gratis.

Bezoek de boeren uit de Eemvallei, vier boeren starten. 

Toer de Boer
28 september 2024

Maak kennis met boeren uit jouw regio tijdens Toer de Boer. Deze fietstocht voert je langs vier boerderijen in Stoutenburg, Eemnes, Soest en Bunschoten. Ontvang rondleidingen, zie wat de boeren doen, ontdek hun rol in het voedsellandschap, en geniet van heerlijke lokale producten. Een unieke kijk achter de schermen.

Waarom meedoen?
Door deel te nemen aan Toer de Boer krijgen burgers de kans om:
● Direct in contact te komen met lokale boeren en hun producten.
● Meer te leren over landbouw en lokale voedselproductie.
● Deel te nemen aan leuke en informatieve activiteiten zoals rondleidingen, proeverijen en
het bekijken van video’s.
● Bij te dragen aan het behoud en de ontwikkeling van de lokale voedselomgeving via de
crowdfundingsactie.

Zo doe je mee
Meld je in het formulier hierboven aan. Na inschrijving ontvangen deelnemers per e-mail een fietsroute, informatie over de boerderijen en
tips voor onderweg. Deze email bevat ook een flyer met kortingsbonnen voor boerderijproducten. Deelname aan de tour is kosteloos. Wil je weten wie de boeren zijn? Hieronder zie je de BoerenBanners en foto’s.

word één van ONS

Volg ons op socials, meld je aan voor de nieuwsbrief, daarmee maak je de beweging direct sterker en steun je onze missie om boeren toekomstperspectief te geven en de burger eerlijk eten.  

Adres

Bisschopsweg 7
3752 LK
Bunschoten-Spakenburg

Email

contact@onsvoedsellandschap.nl

Dit project wordt mogelijk gemaakt door het

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland