Ontmoet

ONSe
Boeren campagne Eemvallei

 

Dit zijn ONSe boeren van de Eemvallei. We zijn met vijf boeren actief bezig met de boeren campagne. Kijk bij de boer wat hij nu al doet, waar ze naar toe willen en hoe je daar onderdeel van kan zijn.

Boeren campagne Eemvallei - Burgerboerderij Oosterwold

Burgerboerderij Oosterwold

Bouw mee aan de nieuwe winkel

Burgerboerderij Oosterwold breidt haar winkel uit en zoekt €200.000 via crowdfunding. Je kunt bijdragen door winkeltegoed te kopen, vierkante meters te adopteren of deel te nemen aan een 10-jarige lening. Samen bouwen we aan een duurzaam voedselsysteem.

Boeren campagne Eemvallei - Eemlandhoeve

Eemlandhoeve

Bouw mee aan de kas voor de campus

Eemlandhoeve is een multifunctionele boerderij gericht op duurzaamheid, gemeenschapsvorming, en innovatie. Ze telen meer dan 100 soorten gewassen, houden vleesvee en bieden educatieve activiteiten. Via burgerfinanciering wordt een kas, hooischuur en compostering gefinancierd voor toekomstbestendige groei.

ONS voedsellandschap -

Eemveld Angus

Doe mee aan de voorfinanciering van de landwinkel

Eemveld Angus, geleid door de familie Seldenrijk, richt zich op lokaal geproduceerd Black Angus vlees. Hun boerderijwinkel breidt uit, inclusief automaten voor vleesverkoop en educatieve activiteiten gericht op biodiversiteit.

Boeren campagne Eemvallei - Oogst van Eigen Erf

Oogst van Eigen Erf

Bouw mee aan een multifunctionele ruimte

Oogst van Eigen Erf is een melkveebedrijf van Annelieke en Gerbrand Overgoor dat werkt aan verbreding met producten zoals rauwmelkse kaas, chutneys, en vlees. Ze zoeken financiering voor een ontvangstruimte, koelcel en verkoopautomaat via burgerparticipatie.

ONS voedsellandschap - Het Derde erf

Het Derde Erf

Doe mee aan de nieuwe melkrobot

Het Derde Erf is een biologisch-dynamisch melkveebedrijf van de familie Wantenaar. Ze willen moderniseren met een nieuwe melkrobot, een potstal voor kalveren, en meer productdiversiteit, zoals rauwmelkse kaas. Je kunt bijdragen via een lening in natura. 

ONS Voedsel-landschap

Samen slaan we de brug tussen boer en burger. We zorgen voor een betere toekomst voor onze boeren en voor lekkerder, verser en eerlijker eten op jouw bord in regio Eemvallei. Nu zijn we gestart met de boeren campagne Eemvallei, als belangrijk onderdeel van ons plan. Boeren, burgers en bestuurders samen weer verantwoordelijk voor hun voedsellandschap.

 

Boer dicht bij huis

Eten met zo min mogelijk voedselkilometers

Betrokken gemeenschap

Een eerlijkere prijs en betere binding met burgers.

Help mee, koop, investeer

Door duidelijkere opties weet zowel de boer als burger hoe de verbinding duurzaam is.  

Gezond en veilig eten

Werkend aan gezond eten zonder gifstoffen 

Lokale verwerking en verkoop

De oude ambachten terug in een moderne jas, nu met waarde die ook bij de boer en burger terecht komen. 

word één van ONS

Volg ons op socials, meld je aan voor de nieuwsbrief, daarmee maak je de beweging direct sterker en steun je onze missie om boeren toekomstperspectief te geven en de burger eerlijk eten.  

Adres

Bisschopsweg 7
3752 LK
Bunschoten-Spakenburg

Email

contact@onsvoedsellandschap.nl

Dit project wordt mogelijk gemaakt door het

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland